Tel 0845
Online Accounting – Online Book Keeping – Online Payroll
Knowledge Base

Statutory holiday entitlement

The statutory holiday entitlement increased to 5.6 weeks from 1 April 2009. The holiday entitlement can include bank holidays. If you already receive paid time off for bank holidays in addition to your four week holiday entitlement your holiday entitlement has not increased. Please note the minimum entitlement is capped at 28 days.

Calculation Example 1:-

- Tom works 3 days per week.

3 days x 5.6 weeks = 16.8 days holiday per year minimum

Calculation Example 2:-


Sue works 25 hours per week and has no set working days.

25 hours x 5.6 weeks = 140 hours holiday per year minimum.

Calculation Example 3:-
Clare works 6 days per week. (IMPORTANT CASE)

6 days x 5.6 weeks = 33.6 days. However, the entitlement is capped at 28 days. So Clare’s minimum entitlement is 28 days.

 A holiday entitlement ready reckenor can be found at www.businesslink.gov.uk

Disclaimer

The content and advice is for information only. Last updated 26.07.2009.

For up to date information and advice, based on your specific circumstances, please contact us.

We cannot be held responsible for actions taken with reference to the content contained on this website.

 


Get a Quote

Sign Up!

I switched from my conventional accountant so I could access my accounts on a 24/7 basis and my accountancy bill has reduced from over £6,000.00 to just £1896.00. The staff at Net Accounting are so helpful and I have absolutely no complaints. I look forward to dealing with Net Accounting for many years to come.

Churston Finance Ltd

Take a Tour